Eetstoornissen

Een oud Cherokee-opperhoofd geeft zijn kleinzoon een levensles:

‘In mijn binnenste wordt een vreselijk gevecht geleverd. Hetzelfde gevecht wordt in jouw en ieders binnenste geleverd. Het is een gevecht tussen twee wolven. De ene wolf heeft het over het kwade – woede, schuld, schaamte, jaloezie, wrok, zelfmedelijden, oneerlijkheid, onzekerheid en zelfzucht. De andere wolf heeft het over het goede – vreugde, vrede, liefde, kalmte, zelfvertrouwen, moed, vriendelijkheid, nederigheid, edelmoedigheid, eerlijkheid, medeleven en trouw.’ 

Verbaasd denkt de kleinzoon hierover na en vraagt aan zijn grootvader: ‘Maar welke wolf wint?’

Het oude opperhoofd zegt: ‘De wolf die ik voed.’

Veel mensen meten hun eigenwaarde af aan het getal dat de weegschaal aangeeft. En dit heeft weer invloed op hun gevoel en sociale leven. Je belandt hierdoor vaak in een vicieuze cirkel en om dit te doorbreken red je het niet met diverse diëten en beweging. Problemen rondom eten/gewicht hebben vaak een dieperliggende oorzaak en het is belangrijk om daar naar te kijken. In de begeleiding wordt gebruik gemaakt van diverse oefeningen om inzichten te krijgen en je innerlijke kracht te (her)ontdekken om in de toekomst voluit te kunnen leven vanuit je kern.

De consulten duren over het algemeen 1 uur!

"In de psychische wereld werd me altijd verteld dat ik de stemmen in mijn hoofd moest negeren maar daardoor werd de chaos alleen maar groter en dankzij Judith heb ik geleerd er naar te luisteren en ben ik mezelf gaan begrijpen en begon ik ineens te snappen waarom ik in bepaalde patronen bleef hangen. Dat was voor mij echt een ommekeer en maakte het voor mij mogelijk om mijn weg naar herstel in te slaan."
Brenda E.