Moeheid

Voeding is zeer belangrijk in ons leven. Want alles wat in ons lichaam gebeurt heeft energie nodig. Ons lichaam heeft een ingebouwde batterij/accu en deze wordt gedurende de dag opgeladen door middel van voeding, rust en ontspanning. Als deze batterij slecht wordt opgeladen, is moeheid één van de gevolgen. Op de lange termijn kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Geïnspireerd door de Oosterse geneeskunde ontwierpen de schrijfsters Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser een Westers stappenplan voor energieherstel, namelijk het Energie Herstel Plan.

Om te kijken welke voeding het beste bij je past, wordt in dit Energie Herstel Plan gekeken welke lichaams-constitutie je hebt. Je constitutie is op te vatten als het geheel van bij de geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen.

Daarnaast spelen ook de drie specifieke energiestromen in het Energie Herstel Plan een belangrijke rol: de verterings-, accu- en leverenergie. 

In de begeleiding wordt er misschien gebruik gemaakt van het Energie Herstel Plan afhankelijk van jouw situatie.

"Ik ben bij Judith gekomen met veel moeheidsklachten, hormoonschommelingen en gevoeligheid voor zuivelproducten. Vanaf moment één dat ik binnenkwam, voelde ik me thuis bij Judith. Ze is warm, betrokken, luistert goed en je merkt dat ze heel veel kennis heeft. Daarnaast geeft ze je veel inzichten zodat je zelf ook begrijpt waar je klachten vandaan komen. Het voelt echt alsof je samen naar een oplossing zoekt. Inmiddels heb ik zelf veel zicht in mijn klachten en gaat het goed met me. Ik heb de afgelopen tijd al twee anderen naar haar verwezen, dus enthousiast kan je me wel noemen!".
Christel O.