Orthomoleculair

Wat is orthomoleculaire voeding?

De term ‘orthomoleculair’ is afgeleid van het Griekse woord orthos wat ‘juist, recht of gezond’ betekent en moleculair wat staat voor ‘de moleculen betreffende’. In deze geneeskunde streef je er naar om het lichaam de stoffen aan te bieden, die het optimaal kan gebruiken en verwerken om gezondheid te behouden of te herstellen.

Steeds meer deskundigen komen tot de conclusie dat voor het optimaal functioneren van het biologisch systeem van de mens, de behoefte aan vitale voedingsstoffen vele malen groter is dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheden.

De individuele behoeften kunnen sterk verschillen door milieu-invloeden, leeftijd, ziekten, stress situaties etc. Daarnaast is het ook steeds slechter gesteld met onze voedingsgewoonten.Extra aandacht voor bepaalde essentiële voedingsstoffen is dan ook beslist geen overbodige luxe.

In mijn praktijk maak ik gebruik van orthomoleculaire geneeskunde door te kijken naar diverse systemen in het lichaam, de samenhang daar tussen en wat voeding daarin zou kunnen betekenen. Het kan daarom zijn dat ik bepaalde externe onderzoeken adviseer om, indien nodig, onderbouwd een supplementen advies te kunnen geven.