Spijsverteringsklachten


Spijsverteringsklachten en Voedselovergevoeligheid

Voor een goede gezondheid en weerstand is de spijsvertering van groot belang. Je kent ongetwijfeld wel de gezegden “Je bent wat je eet” en “Je bent wat je verteert”. Verkeerde eetgewoonten maar ook bijvoorbeeld antibioticabehandelingen, infecties en stress kunnen de spijsvertering en hierdoor het immuunsysteem verstoren met alle gevolgen van dien.

Herken je de volgende klachten?

  – Opgeblazen gevoel?

  – Buikpijn?

  – Misselijkheid?

  – Diarree of verstopping?

  – Last van winderigheid?

  – Vermoeidheid?

  – Onverklaarbaar gewichtsverlies?

  – Moeilijk te verdragen producten?

  – Voedselovergevoeligheden?

Dan kan ik je waarschijnlijk verder helpen!

Naast een uitgebreide anamnese (leefstijl, voedingspatroon, medische geschiedenis en huidige medische situatie) kan er ook geadviseerd worden om bepaalde onderzoeken te laten doen om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in je klachten zodat er een behandeling op maat geleverd kan worden.

Ontlastingsonderzoeken

Dit diagnostisch ontlastingsonderzoek geeft informatie over o.a. de zuurtegraad van de darmen, het aantal/soorten aërobe- en anaërobe darmflora, het aantal/soorten gisten en schimmels, het verloop van de spijsvertering etc.

Uitgevoerd door het laboratorium Biovis Diagnostik in Duitsland .

Voedselovergevoeligheid onderzoek

Een voedselallergie wordt vaak uitgezocht via een regulier IgE bloedonderzoek. Maar vaak komt hier niks uit, maar dan kan er nog wel sprake zijn van een voedselovergevoeligheid. Bv een glutenintolerantie op IgA niveau, te meten via een diagnostische ontlastingsonderzoek. Of een voedselovergevoeligheid op IgG niveau en dit is een diagnostische bloedonderzoek.

Beiden ook uitgevoerd door Biovis.

"Al meerdere jaren had ik last van onverklaarbare buikklachten (opgeblazen buik, krampen, steken en onregelmatige ontlasting). Mijn huisarts heeft meerdere onderzoeken gedaan maar geen resultaat. Ook in het ziekenhuis heb ik meerdere onderzoeken gehad, maar helaas ook geen resultaat. De artsen dachten aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Iets waar ik weinig aan kon doen zeiden ze. Ik wilde het er niet bij laten zitten en ben op zoek gegaan naar andere mogelijke oorzaken van mijn klachten. Ik wist dat voeding een belangrijke rol speelt bij PDS, daarom heb ik hulp gezocht bij Voedingsadviesbureau Judith Rondeel. Iets waar ik al veel eerder heen had moeten gaan. Judith heeft duidelijk veel verstand van alles wat met buiklachten te maken kan hebben. Via haar heb ik meerdere onderzoeken kunnen uitvoeren. Zo bleek dat ik een behoorlijke lijst met voedselintoleranties heb. Judith heeft voor mij een dieet samengesteld. Sinds ik dit dieet volg zijn de klachten minder en minder geworden. De gesprekken heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb altijd het idee gehad dat mijn huisarts mijn klachten niet serieus nam, maar dat was bij Judith wel anders. Ze denkt mee en geeft goede adviezen. Heel natuurlijk en menselijk, precies wat ik toen nodig had. Bedankt Judith".
Frank van R