Werkwijze

Voordat we het eerste consult hebben, dien je vooraf de volgende informatie te verstrekken (voor zover mogelijk):

 • Reden(en) van je komst.
 • Een tijdslijn (kort weergegeven) van je (medische) geschiedenis. Indien mogelijk en voor zover te achterhalen, al vanaf het moment dat je in de buik zat van je moeder, de wijze van de bevalling, wel/niet borstvoeding tot nu toe. Denk hierbij aan ziekten, lichamelijke klachten, operaties, medicatiegebruik, onderzoeken e.d.
  Maar ook begeleiding/therapie door b.v. een fysiotherapie, homeopaat, acupunctuur, psycholoog, diëtist, arts (b.v. huisarts, MDL-arts, reumatoloog, internist), overige therapeuten etc.
 • Reguliere uitslagen en informatie. Sowieso onderzoeken van b.v. bloed, ontlasting en urine.
  Dit kun je tegenwoordig zelf m.b.v. je DigID inzien bij het desbetreffende ziekenhuis. Bijvoorbeeld op
  www.mijn.slingeland.nl.
 • Indien aanwezig mogelijke correspondentie van specialisten aan huisarts die je kunt krijgen/vinden in je digitale dossier. Mocht dat heel veel zijn, dan loggen we op de praktijk samen even in (mits je daarmee akkoord gaat) en dan bekijk ik wat ik echt nodig heb.
 • Indien aanwezig een overzicht van supplementen (vitaminen, mineralen, homeopathisch, etc.) wat je gebruikt of hebt gebruikt. En daarbij ook vermelden waarvoor, sinds wanneer en of het effect had ja/nee. En neem voor de zekerheid ook de verpakkingen mee naar het eerste gesprek.
 • Indien aanwezig een overzicht van je medicatie wat je gebruikt of hebt gebruikt. En daarbij ook vermelden waarvoor, sinds wanneer en of het effect had ja/nee. En neem ook hier voor de zekerheid de verpakkingen mee naar het eerste gesprek.
  Tip: Vraag eventueel een uitdraai op bij je apotheek.

In het eerste consult is de tijdslijn de rode draad van het consult en wil ik je ook verder leren kennen.
Afhankelijk van hoe het eerste consult verloopt ontvang je opnieuw huiswerk. Meestal is dat het bijhouden van een logboek van minimaal 4 dagen aaneen waarin je vermeldt wat je aan voeding gebruikt en tevens ook je lichamelijke functioneren en dagelijkse activiteiten. Daarnaast ontvang je ook een lichamelijke klachtenlijst die je mag invullen.

Al deze informatie ontvang ik 2 à 3 dagen voor het tweede consult zodat ik me weer kan voorbereiden. Deze tweede consult vindt binnen 2 weken plaats na het eerste consult.
Op basis van al deze informatie maken we een eerste plan van aanpak. Meestal is dat een persoonlijk voedingsadvies op maat. Maar het kan ook zijn het inzetten van onderzoeken en/of voedingssupplementen.

Vervolgconsulten worden in overleg afgesproken. De tijd tussen de vervolgconsulten varieren van 4-12 weken. Tijdens deze vervolgconsulten bespreken we hoe het is gegaan.

En indien nodig, passen we de plan van aanpak aan.

Na elk consult ontvang je een terugkoppeling via de mail.