Kinderwens & Zwangerschap

Wist je dat…

Zowel de vrouw als de man met de juiste voeding en leefstijl haar/zijn vruchtbaarheid kan vergroten?

Visvetzuren, vitamine B12, foliumzuur en vitamine B6 invloed hebben op de cognitieve en motorieke functies van het kind op latere leeftijd?

Vitamine B12 tekort in verband wordt gebracht met huilbaby’s?

Vitamine D tekort in de zwangerschap een verband heeft met het ontwikkelen van diabetes op een latere leeftijd?

De meeste vrouwen beginnen pas met gezond leven op het moment dat ze er achter komen dat ze zwanger zijn. Echter de periode kort vóór de bevruchting en de eerste dagen na de bevruchting zijn al sterk bepalend voor een goede ontwikkeling van het kind. En omdat je pas weken na de bevruchting er achter komt dat je zwanger bent, is het goed om al bij het hebben van een kinderwens aan een gezonde leefstijl te werken.

Dus… willen jij en je partner binnenkort of in de toekomst graag een kind? Denk dan ook aan jullie voeding. Want je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je moeder at tijdens de zwangerschap!

"Al een aantal jaar probeerde ik af te vallen om zo fit mogelijk te zijn om onze wens te kunnen verwezenlijken: zwanger worden! Dit viel steeds erg tegen omdat wat ik ook deed, er geen 100 gram vanaf ging. Toen was ik het zat en besloot contact op te nemen met Judith. Na een prettige en emotionele intake hebben we wat testen gedaan om te kijken hoe ik ervoor stond. Al vrij snel kwamen we erachter dat er vitaminetekorten waren, maar bovenal een gluten intolerantie! Op advies van Judith ben ik mijn eetpatroon gaan aanpassen en heb ik gluten uit mijn dieet verwijderd. Dit was voor mij dé manier om mijn lichaam langzaam te resetten. Na 5 maanden ging het zichtbaar beter; ik viel langzaam af en was ik tot onze grootste verrassing ook zwanger! De fijne en goed doordachte adviezen van Judith hebben me geholpen beter in mijn vel te zitten en gezonder met eten om te gaan. Ze heeft me een steuntje in de rug geboden en me opgepept wanneer het ietsje minder ging. Maar bovenal heeft ze me laten inzien dat je lichaam tijd nodig heeft voor veranderingen en dat goede, pure voeding veel voor je kan doen".
Sandra te S.