“Toen Judith me vroeg om mijn ervaring op te schrijven, kwamen er direct twee woorden in me op: eindelijk & dankbaarheid. Deze twee woorden zal ik hieronder verder toelichten.

Al ruim 15 jaar worstel ik met een eetstoornis. De afgelopen 6 jaren heb ik continue allerlei behandelingen gevolgd, van opnames tot ambulante therapie. Allerlei therapie vormen zijn de revue gepasseerd om grip te krijgen op mijn eetstoornis. Hoewel ik uiteraard al veel heb geleerd, is er nooit blijvend iets veranderd. Ik heb nooit de stap van ‘overleven’ naar ‘leven’ durven / kunnen maken. Er bleef altijd iets aanwezig dat me hiervan weerhield. Wat dit was, wist ik niet. Maar dat het me in de weg stond, was duidelijk. Jaar na jaar roeide ik met de riemen die ik had en zag ik ondertussen vanaf de zijlijn mijn leven aan me voorbij gaan.

‘Eindelijk’

Op een gegeven moment besloot ik toch weer een poging te doen om hulp te zoeken bij een diëtist. Via internet zocht ik een diëtist die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van eetstoornis. Dit bracht me bij Judith. Na één stap over de drempel overspoelde me het gevoel ‘eindelijk’. Judith kwam op me over als een liefdevol, warm, oprecht en sprankelend persoon. Vol passie zette zij zich volledig voor mij in. Ze had aandacht voor mij als mens, als geheel. Zij zag me niet als cliënt met een eetstoornis maar als een volwassen vrouw met dromen, idealen en doelen die tevens kampt met een eetstoornis. Judith bekeek het grote geheel. Ze liet me beseffen dat ik niet mijn eetstoornis ben, maar een eetstoornis heb. Juist doordat Judith alle facetten van mezelf benadrukte, ontstond er moed om mijn kwetsbaarheid te accepteren en tegelijkertijd mijn kracht aan te spreken om mijn dromen, idealen en doelen na te streven. Niet door in gevecht te gaan, maar door te accepteren. Judith reikt me hiervoor de juiste handvaten aan. Eindelijk ontstaat er ruimte in mijn hoofd, eindelijk ontstaat er hoop in mijn lijf. Eindelijk het idee dat ik de juiste handvaten heb om de stap van overleven naar leven te kunnen maken.

‘Dankbaarheid’

Daarom vooral ook een enorm gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid om als mens te worden gezien, als vrouw met een toekomst. Dankzij Judith lijken mijn dromen en idealen niet langer dingen die niet voor mij zijn weggelegd, maar worden het tastbare realistische en vooral haalbare doelen. Hoewel ik hiervoor nog een lange weg zal moeten afleggen, ben ik er van overtuigd dat ik de juiste weg ben ingeslagen en samen met Judith stap voor stap mijn leven terug zal krijgen”.