“Na 2 jaar bij een osteopaat te hebben gelopen voor een aantal klachten, kreeg ik van haar het advies om eens te kijken wat een orthomoleculair voedingsdeskundige voor me zou kunnen betekenen. Met name betreffende darmen, lever en maag.  Zodoende dat ik bij Judith ben terecht gekomen.

Ik had zelf het idee dat de darmen stil lagen o.a. door het hebben van een vol gevoel, geen zin in eten en veel stink scheten. Ontlasting kwam goed, op zijn tijd plakkeriger, dunner en vooral vaak, tot 6 keer per dag. Verder ook last van brandend maagzuur en migraine.

Bij Judith had ik een uitgebreide kennismaking, onderzoek d.m.v. vragenlijsten, alle medische gegevens overal opgevraagd tot en met bloeduitslagen. Met al deze gegevens is Judith aan de slag gegaan om tot inzicht en een plan van aanpak te komen. Qua maagzuur had ze een vermoeden dat ik een tekort had aan maagzuur. Daar hebben we een test voor gedaan en dat bleek te kloppen. Had ook een tekort aan vitamine B12. Voor beide een tijd supplementen genomen.  Vervolgens heb ik als eerste een anti-histamine dieet gevolgd om te kijken hoe alles hierop zou reageren, effect viel tegen. Vervolgens een glutenvrij dieet gevolgd en hier reageert mijn lichaam dus heel sterk op.

Ondertussen ben ik nu een jaar verder, 1 maat gekrompen, laat normaal weer scheten ook in aantallen. Ontlasting weer normaal. Zweet stukken minder. Vol gevoel is weg en heb weer zin in eten. Het loopt allemaal gewoon weer lekkerder. En bijna geen migraine meer. Dus helemaal top!!

Blij met deze deskundige mensen om samen met de osteopaat (voor het luisteren/voelen naar mijn lichaam) en Judith … om deze puzzel completer te maken met alle info o.a. van alle uitslagen.

En bovenal een fijne betrokken warme vrouw”.