“Ik ben in de zomer van 2017 naar de gynaecoloog geweest, omdat ik zonder duidelijke reden (bijna) geen cyclus meer had. Tijdens het bezoek, bleek dat mijn onregelmatige cyclus te maken had met een hormonale disbalans. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij je een kinderwens hebt, dan kan het nog wel eens wat lastiger worden. De arts had aangegeven dat wanneer wij actief wilden proberen om zwanger te worden wij ons weer bij hem konden melden en wij een traject in konden gaan waar met name hormooninjecties aan te pas zouden komen. Voor mij kwam dit best hard binnen en ik heb het mijzelf ook een tijd kwalijk genomen. Ik vond door mijn problemen rondom eten die ik een aantal jaar geleden had gehad, ik het voor mijzelf had verpest.

Na een periode van zelfmedelijden kwam ik er bij toeval achter dat je met dit soort problematiek niet per se direct naar het ziekenhuis hoeft om het te verbeteren, maar dat een orthomoleculair diëtist hier een belangrijke rol in kan spelen. Dit sprak mij direct aan, omdat ik het heel graag (zelf) wilde oplossen (ik had het in mijn gedachten ook zelf verpest).

Na een kort mail contact met Judith kwamen we tot de conclusie dat zij mij hier inderdaad goed mee zou kunnen helpen. Vanaf het eerste moment voelde ik mij begrepen en geaccepteerd. Het eerste gesprek probeerde ik kort maar krachtig te vertellen wat het probleem was, ze keek mij aan en zei: Ik begrijp je probleem en ik kan je hier zeker mee helpen. Je moet alleen 1 ding van mij weten en dat is dat ik echt een gevoelsmens ben. En ik voel nu aan alles dat het je veel meer verdriet doet dan dat je op dit moment laat zien. Vanaf dat moment heb ik altijd het gevoel gehad dat ze mij zag hoe ik was. Dit was het contact wat ik zocht. Geen ziekenhuis… geen dokters… geen spuiten, maar iemand die mij begreep, tijd voor mij nam, die mij zag als een persoon en niet als een nummertje. Door een aantal dingen met betrekking tot mijn voeding te veranderen en de juiste supplementen toe te voegen, kwam mijn cyclus langzaam weer op gang. Dit niet alleen, maar ook mijn zelfvertrouwen groeide enorm. Ik kon dit zelf! Ik kan verantwoording nemen over mijn eigen lichaam en dit voelde zo ontzettend goed! Na ongeveer 7 maanden besloten mijn vriend en ik te proberen om zwanger te worden. En 30 december 2018 werd onze inzet en geduld beloond, want…. Ik ben zwanger! Ik ben op dit moment 16 weken en voel mij erg goed. Ik ben Judith ontzettend dankbaar voor wat ze voor mij heeft kunnen betekenen. Een luisterend oor, een adviseur en soms een paar armen om je heen die iedereen wel eens kan gebruiken”.